Spartacus : Vadászok nyomdokában ❤️ 2024 Augusztus 2. Péntek

Hozzáadom a naptáramhoz

Date and Time:

2024.08.02. 08:10 - 15:40

Túra helyszíne:

Magyarország, Visegrádi-hegység ❤️

Megosztom

Description

 

 

Spartacus : Vadászok nyomdokában ❤️ 2024 Augusztus 2. Péntek

 

 

A Dunakanyari hegyvidéken található Spartacus-vadászösvény egy rendkívül hangulatos és ikonikus túraútvonal, amely hegyoldalakon keresztül halad, szintben kanyargózik, és lenyűgöző panorámát kínál a Duna völgyére.

Ez a szűk, “egyemberes” ösvény  vezet végig a Visegrádi-hegység zegzugos bércei között.
Egykor vadászösvényként funkcionált, mára Budapest szomszédságának lenyűgöző túraútvonala lett.
A Spartacus útvonala során gyönyörű kilátás nyílik a mély völgyekben elterülő erdőkre, valamint a Duna völgyére.

A túra során felfedezhetjük a meredek, sziklás hegyoldalakat, és találkozhatunk a hegység vulkáni múltját idéző sziklatornyokkal és menedékkunyhóval is. Az út vége felé érkezünk az Apát-kúti-völgybe, ahol a zúgók és pisztrángos tavak várják a látogatókat.

Túránk befejező szakaszán visszakanyarodunk a Apát-Kúti-völgybe ami különleges hangulattal bír az ide látogató hátizsákos túrázónak.

Ha valaki vadregényes környezetben szeretne emlékezetes túrát tenni, anélkül hogy nehéz kihívásokkal kellene szembenéznie, akkor a Spartacus-vadászösvény remek választás lehet.

 

– Túra során két alkalommal is lesz frissítési lehetőség . Túra felénél az Ördögmalom étteremben és a túra végén Pilisszentlászlón a helyi italmérésben. Itt kapható hideg üdítő és sőr azoknak akik erre vágynak. 


FONTOS : a tura első 2 km-re nyitott területen halad és visszafelé is 1 km-ert a legvégén. A többi szakaszon árnyas utak és völgyek védelmét élvezhetjük. Lesznek túra közben kisebb szakaszok ahol a napsütés éri a turista útvonalat, de ezek nem jelentősek.

___________________________________

Minden korosztály megtalálható eseményeinken, így könnyen tudtok kapcsolódni a csapathoz. A közös kapcsolódási pont már adott a természet szeretete ami jó kiindulópont 🥰

___________________________

Szükséges felszerelés :

túrabakancs ,esőkabát , időjárásnak megfelelő öltözet 2,5-3 liter ivóvíz ,szendvics ,gyümölcs  ,ha van akkor túrabot, napvédő krém, sapka napszúrás ellen, szúnyogriasztó spray, csere póló legalább egy

___________________________

Útvonalunk : 

– Pilisszentlászló – Sziklatű – Kilátás a Duna völgyére – Jenő-kunyhó – Ördögmalom-vízesés – Pisztrángos-mesterséges tavak – Kaán-forrás – Apát-Kúti-völgy – Hobosi Zen Kápolna – Pilisszentlászló 

 

Akiknek ajánlom a túrát :

– Ezt a túrád kezdők számára is ajánlom, akik most szeretnének belekezdeni a természetjárás életmódba. Azok számára is ajánlom akik szeretnek túrázni, de egyedül nem szívesen indulnak el.


– Várunk Benneteket sok szeretettel 🥰

___________________________

A túra kutyabarát, így őt is várjuk sok szeretettel 🥰

___________________________

Túra közben van evési / ivási lehetőség, amit akkor vehetünk igénybe ha marad időnk a busz indulásáig.

___________________________

Ha kérdésed van a túrával kapcsolatban a Túrázás oldalon választhatsz az elérhetőségeink közül Ezen a számon/e-mail címen is elérsz minket.

Túravezető : Illésy Csaba : 06 30 636 29 51  vagy a info@turazas-turazas.hu e-mail címen.

 

______________________________

 

(1) Találkozó ideje és helye  : 2024 Augusztus 2-án PÉNTEKEN  reggel 08:10-kor,  Szentendre autóbusz-állomáson, ami közvetlen a HÉV végállomás mellett van. Buszunk Pilisszentlászlóra  08:25-kor indul. Buszjegyedet itt csak a pénztárban / automatában veheted meg. Ennek ára, 450 Ft. / Fő. 

 

A túra körtúra, ha autóval érkezel akkor legyél Pilisszentlászló községháza előtt 08:55-re. Vedd figyelembe, hogy esetleg parkolót kell keresned.(2) Táv  :
  15,6  km

 (3) Túra ideje :
  5-6 óra ami lehet hosszabb és rövidebb is a csapat tempótól függően.

 


(4) Nehézségi szint : 3-as
(5) Szintemelkedés  :
319 méter(6) Érkezés helye és ideje : 
Pilisszentlászlóról a 15:15-ös buszt célozzuk meg ami 15:40-re érkezik meg Szentendre autóbusz-állomásra. Buszjegy ára 450 Ft. / Fő, amit csak KÉSZPÉNZBEN tudsz fizetni a sofőrnél.

– Ha a csapat lassabban halad akkor a 16:15-ös busszal indulunk és 16:40-re érkezünk meg Szentendre autóbusz-állomásra.( 7)  Túra ára az étkezést útiköltséget és egyéb programra való belépést nem tartalmazza.(8) Túra ára tartalmazza : túratervezés ,túravezetés , költségét(9) A program változás jogát fenntartom.(10) Részvétei díj befizetése után küldjük az elektronikus számlát.


 

(11) TÚRÁZÁS TÚRABÉRLETEI MÁR ELÉRHETŐK, AMIVEL KEDVEZMÉNYT ÉS KUPONT IS KAPSZ  🥰  EZEKET BÁRMELYIK EGYNAPOS TÚRÁN  FELTUDOD HASZNÁLNI, LEGYEN HÉTVÉGI VAGY HÉTKÖZNAPI TÚRA. ( MÁR HÉTFŐN ÉS PÉNTEKEN IS TÚRÁZUNK 😊 A HÉTVÉGI TÚRÁK MELLETT ) A BÉRLETEDET BÁRKIVEL MEGOSZTHATOD VAGY AJÁNDÉKBA IS VEHETED  ❤️

Linkre kattintva tudod megnézni :

https://turazas-turazas.hu/turazas-turaberlet/


—-


( 12 ) MÁR  OTP  SZÉP  KÁRTYÁVAL  IS  TUDSZ  FIZETNI  A  TÚRÁKÉRT / ESEMÉNYEKÉRT. RÉSZLETEK  A  LINKRE  KATTINTVA  ÉRHETŐK  EL .

https://turazas-turazas.hu/szepkartya/


 

Mindenkit várunk sok szeretettel  😊


 

Tarts velünk Te is ❤️

 

Tarts velünk!

Jelentkezés: Mennyiség: Ár / jelentkező:
Felnőtt jegy.
8 Maradt
6300 Ft
Gyerek jegy 16 éves korig.
9 Maradt
900 Ft
Mennyiség: Teljes: